audi rs2 avant
Stil

Audi RS2 Avant – Vinterskjønnheten

Christoffer sin Audi RS2 Avant på norske vinterveier er en perfekt kombinasjon.

Audi RS2 Avant er den første RS-modellen fra Audi og en bil som for lengst har blitt en klassiker. Modellen er basert på Audi S2 Avant, som igjen er basert på Audi 80 Avant. For å oppnå den ultimate RS-bilen ble basisbilen sendt til Porsche sin fabrikk I Zuffenhausen, Stuttgart. Der fikk den flere modifikasjoner som gjorde at den ble den legendariske bilen den har blitt.

Den femsylindrete 2.2 20V Turbo motoren fikk justert effekten til hele 315 hestekrefter, og en sekstrinns girkasse sørget for at kraften ble levert til alle fire hjul via quattro-systemet. Nye fangere, sidespeil fra Porsche 911, stivere dempere, nye bremser og Porsche Cup felger hjalp til med både kjøreegenskaper og det kosmetiske.

audi rs2 avant
Audi RS2 Avant i nydelig vinterlandskap. Snøen har lagt seg i et tynt lag på bakenden av bilen.
Trykk på bildet for større versjon


Raskere enn McLaren F1

Bilen veier 1.595 kg og har ytelsestall som er meget imponerende selv etter dagens standarder. Den klarer 0 til 100 km/t på 5.2 sekunder, og den er faktisk raskere enn en McLaren F1 fra 0 til 48 km/t, som i 1994 var den raskeste produksjonsbilen i verden. Når F1 når 48 km/t på 1.7 sekunder, så klarer RS2 Avant å nå samme fart på 1.5 sekunder.

Eieren, Christoffer, har en stor lidenskap for biler. Denne har han hatt helt siden faren tok han med i garasjen og rallycross-banen. Når han var 9 år begynte han å kjøre med go cart og syv år senere var han aktiv med Formula Basic. Nå har han så stor fascinasjon for Audi at han har en garasje full av de, deriblant denne Audi RS2 Avanten.

Audi RS2 Avant
Christoffer har gjort en grundig jobb med å få bilen tilnærmet strøken. Kikker du nøye ser du han bak rattet på RS2en.
Trykk på bildet for større versjon


En tilnærmet strøken Audi RS2 Avant

Stjernen i artikkelen er en 1996 modell med små modifikasjoner. Bilen er i nydelig stand, og det er mye takket være Christoffer sitt øye før detaljer. Han er i tillegg ekstremt handy. Raskt etter at han hadde kjøpt bilen så han at den ikke var så strøken som det han ønsket at den skulle være, og det var da demonteringen begynte.

De minste rustflekker ble tatt og hele bilen ble omlakkert i original farge. Alt av foringer ble byttet og understellet ble glassblåst og lakkert. Samtidig ble motoren modifisert med MTM Chip og justerbar turboventil. Eksosanlegget på 3″ sørger for at rekkefemmeren høres ekstra godt. Understellet er også oppgradert til KW2 coilovers og Big Reds bremser foran. Prikken over isen er 18″ OZ Fittipaldi felger som er 9,25″ brede og ruller på 225/35-18 dekk.

audi rs2 avant
Med denne RS2en har Christoffer reist på flere bilturer nedover Europa.
Trykk på bildet for større versjon


En herlig bil å dra på tur med

Christoffer har vært flink til å bruke bilen sin og tatt den med på flere turer nedover Europa. Spesielt husker Christoffer sommeren 2012, akkurat når bilen hadde blitt ferdigstilt. Da satte han og en kompis seg i bilen, klare for tur, med ett mål – å ha det mest mulig gøy.

Ruten gikk derfor innom den velkjente racingbanen Nürburgring, Audi Forum, Stelvio-passet, Circuit de Spa-Francorchamps og flere fjellpass i Østerrike. Rett og slett en tur skreddersydd for bilentusiaster i en historisk klassiker.

Tekst og foto: André Jaskiewicz


Audi RS2 Avant | Bildegalleri

Trykk på bildene for større versjoner